Stichting Semmy

Help Stichting Semmy!
Stichting Semmy heeft als doel om de levensverwachting en uiteindelijk de overlevingskansen van kinderen die getroffen zijn door hersenstamkanker te vergroten. Dit doen gebeurt door wetenschappelijk onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen te financieren.

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 12 kinderen per jaar een hersenstamtumor (DIPG / ponsglioom). De hersenstam bestuurt vitale levensfuncties zoals hartslag, ademhaling en spijsvertering. Door de plek van de tumor, in de hersenstam (deze ligt tussen de hersenen en het ruggenmerg), kunnen artsen weinig doen. Bestraling kan slechts tijdelijk verlichting bieden en chemotherapie bereikt de tumor niet tot minimaal. Dit maakt dat de overlevingskans bij een hersenstamtumor vrijwel 0% is met een levensverwachting na diagnose van 2 tot 12 maanden. We moeten dus op zoek naar behandelmethoden die voor een beter resultaat zorgt.

Hersenstamkanker (DIPG / ponsglioom) is relatief zeldzaam. Deze zeldzaamheid zorgt ervoor dat het voor de farmaceutische industrie als de grote fondsen niet interessant is om wetenschappelijk onderzoek te steunen.

Helaas betekent dit wel dat er elke 2 à 3 weken in Nederland een kind overlijdt vanwege een hersenstamtumor. Daarom is het noodzakelijk dat Stichting Semmy met uw hulp geld bijeen brengt om deze verschrikkelijke ziekte te kunnen behandelen.

Doneren
Je kunt tijdens het inschrijven in het inschrijfformulier kiezen om geld te doneren voor Stichting Semmy. Als je je al hebt ingeschreven kun je nog steeds doneren door in te loggen via jouw persoonlijke account.

Tilburgse Kermisrun gaat niet door in 2021

De organisatie heeft besloten dat de Tilburgse Kermisrun dit jaar niet doorgaat in verband met de onzekere ontwikkelingen rondom COVID-19 (het coronavirus). De inschrijving was nog niet geopend.

Lees meer