Parcours bekend

images

Komende zondag 29 juli vindt de eerste editie van de Tilburgse Kermisrun plaats; een uniek loopevenement waarbij deelnemers de kans krijgen langs en zelfs door attracties van de Tilburgse Kermis te lopen. Het evenement van naar keuze 5 of 10 kilometer zal tientallen kermisattracties en locaties aandoen met het kermislint als centrum.

Er wordt bij dit evenement, dat een pure fun run is, gestart vanuit de wagenmakerij in de Spoorzone. De eerste groep gaat om 10.30 uur van start en wordt weggeschoten door kermiswethouder Erik de Ridder. Daarna gaan om de minuut groepjes van start voor hun ontdekkingstocht over de kermis en de overige locaties.

Nooit eerder is er een run gehouden die – met dank aan diverse exploitanten - door de attracties gaat! Wat die attracties betreft gaat het om zeer uiteenlopende zaken van pink chapel, suikerspin, muizenstad, ballengooien, schiettent, gamehal en kamelenrace tot glazen doolhof, cakewalk (2 keer zelfs!), rutschbaan en tot slot een welverdiende rit met de wildwaterbaan. Bedenk dat je dan ook nog door tal van typische Tilburgse locaties gaat zoals popcentrum 013, stadsbrouwerij 013, woonzorgcentrum Joannes Zwijsen en Runshop Greg van Hest. En dan zijn er nog de horecagelegenheden zoals Bolle, Brandpunt en in de Spoorzone RAW, de Boemel en EVE. Op de route passeren deelnemers de Piushaven, het Vrijheidspark, de Muzentuin, de Spoorzone en Clarissenhof.

Aan het einde van de 19e eeuw kende Tilburg wel kermislopers, maar dat betrof mensen die op een draf door de stad gingen om links en rechts de kermis aan te kondigen. En anno 21e eeuw zijn er in het Noord-Hollandse kermislopen waarbij het hardloopevenement gekoppeld is aan de plaatselijke kermis. Maar in je eigen tempo door de attracties lopen is volstrekt uniek! Op de website www.tilburgsekermisrun.nl staan de attracties en locaties aangegeven. Nog geen startnummer? Via de website kan men tot zondagmorgen 10.00 uur nog aanmelden voor dit unieke evenement!

Tilburgse Kermisrun gaat niet door in 2020

De organisatie heeft besloten dat de Tilburgse Kermisrun dit jaar niet doorgaat in verband met de onzekere ontwikkelingen rondom COVID-19 (het coronavirus). De inschrijving van het evenement, dat gepland stond op zaterdag 18 juli 2020, was nog niet geopend.

Lees meer