Uitverkochte tweede Tilburgse Kermisrun wederom een succes!

images
Vandaag stond de tweede kermisdag in het teken van de tweede editie van de Tilburgse Kermisrun. Maar liefst 1.200 sportievelingen stonden in een roze T-shirt aan de start van een uitverkochte editie en genoten van een vernieuwd parcours met enerverende attracties en gebouwen. Een aantal hoogtepunten waren het reuzenrad, de achtbaan en het funhouse Heroes City XXL.

Na de start in 013 Poppodium werden er maar liefst 22 locaties bezocht. Het draait bij de Tilburgse Kermis om de unieke ervaring van het parcours en daarom kent de run ook geen wedstrijdelement met tijdsregistratie. De deelnemers, die konden kiezen voor een parcours van ongeveer 5 km of 10 km, startten in vier verschillende startwaves zodat iedereen in alle comfort van de routes kon genieten.

Na de start gingen de lopers door Intermezzo en langs de Kamelenrace waarna de 10 km afsloeg voor een extra lus langs negen verschillende gebouwen en attracties waaronder Coolblue XXL en het reuzenrad van de familie Lamberink. Vervolgens kwamen beide routes op het Piusplein weer samen waarna o.a. Pathé, Decathlon, de LocHal, de botsauto’s van de familie Eckelboom en Doloris Rooftop werden aangedaan. Naast de locaties werd de route van sfeer voorzien door een aantal muzikale acts en werden de lopers smakelijk verrast met poffertjes van Tinus Beekvelt en een suikerspin van Joanna Geven.

‘’We zijn er trots op dat we de deelnemers een geweldige dag hebben kunnen bezorgen. Uiteraard hebben wij dit niet kunnen realiseren zonder de fijne samenwerking met de Gemeente Tilburg, de locaties, de kermisexploitanten en alle vrijwilligers. We hebben er wederom een bijzondere editie van gemaakt en hopen dit volgend jaar te overtreffen’’, aldus Dariush Cyrroes, organisator van de Tilburgse Kermisrun. Ook de kersverse Kermiswethouder Rolph Dols genoot zichtbaar van het kleurrijke evenement.

De deelnemers werden na afloop warm ontvangen met een medaille en een brunchpakket. De meeste deelnemers liepen nog een rondje over de kermis voordat ze met een voldaan gevoel huiswaarts keerden.
Tilburgse Kermisrun gaat niet door in 2021

De organisatie heeft besloten dat de Tilburgse Kermisrun dit jaar niet doorgaat in verband met de onzekere ontwikkelingen rondom COVID-19 (het coronavirus). De inschrijving was nog niet geopend.

Lees meer