Geen Tilburgse Kermisrun in 2021

images

De knopen zijn doorgehakt. Tilburg krijgt dit jaar geen Tilburgse Kermisrun en met zekerheid kan directeur Henk van Doremalen nu zeggen dat de CZ Tilburg Ten Miles het weekeinde van 25 en 26 september doorgaat.

,,Tenminste, als corona in het najaar onder controle is", voegt Van Doremalen daar toch maar aan toe. ,,Daar gaan we van uit.” De inschrijving voor de Ten Miles start op 3 juni.

Dat is laat vergeleken met verschillende andere grote landelijke hardloopwedstrijden die in het najaar plaatsvinden. Het is de keuze voor meer zekerheid, zegt de directeur. ,,Over een paar maanden weten we waarschijnlijk beter hoe we ervoor staan met het coronavirus. Ik voel er weinig voor om weer iedereen bericht te moeten sturen dat de CZ Tilburg Ten Miles een jaar doorschuift.” Dit was afgelopen jaar het geval. Ruim duizend deelnemers hadden zich op dat moment ingeschreven. Hun ticket is ook voor de editie van 2021 geldig.

Met alle evenementen die worden doorgeschoven beloven het drukke weekenden te worden in augustus en september, ook in Tilburg met onder meer de Meimarkt (22/23 augustus), Tilburg Zingt (4 september) en het Festival van het Levenslied (18/19 september). Dat gaat ook een grote druk leggen op politie en de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR). ,,We hebben de garantie gekregen dat de Ten Miles door kan gaan”, zegt Van Doremalen.

Tilburgse Kermisrun gaat niet door
Dat geldt niet voor de Tilburgse Kermisrun. Net als vorig jaar gaat er een streep door de funloop over het kermisterrein die eveneens wordt georganiseerd door Golazo Athletics. De organisatie moet nu in gang worden gezet maar er is te veel onzekerheid rond corona, stelt Van Doremalen.

Tilburgse Kermisrun gaat niet door in 2021

De organisatie heeft besloten dat de Tilburgse Kermisrun dit jaar niet doorgaat in verband met de onzekere ontwikkelingen rondom COVID-19 (het coronavirus). De inschrijving was nog niet geopend.

Lees meer