Parcours

Als deelnemer krijg je de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van 5 km of 10 km! Tijdens het lopen kun je in het moment het besluit maken om bij de splitsing op het parcours te kiezen voor de 5 km of de 10 km. Dit staat op de splitsing duidelijk aangegeven. Er wordt één tarief gehanteerd voor de inschrijving, ongeacht welke afstand je loopt. De start en de finish van beide routes is op hetzelfde punt.

LOCATIES

Hieronder vind je een overzicht van de locaties die bekend zijn gemaakt. Kom regelmatig terug om te kijken welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd.

 

Pathé Tilburg

Of je nu komt voor je eerste afspraakje, omdat je iets te vieren hebt of om gewoon een gezellige avond of dag te hebben met vriendinnen. Het team van Pathé Tilburg ontvangt je op ieder moment van de dag hartelijk in de Pathé bioscoop, op loopafstand van het centrum en goed te combineren met een dagje shoppen of hapje eten! Film beleef je pas echt bij Pathé.

Heroes City XXL

Heroes City is het ultieme funhouse en een attractie die je zeker niet mag overslaan tijdens een bezoek aan de Tilburgse Kermis. Exploitant M. de Vries reist inmiddels al een aantal jaar door verschillende landen met dit spectaculaire loophuis met meerdere verdiepingen waarin je verschillende obstakels tegenkomt. Heroes City is afgelopen jaar zelfs uitgeroepen tot een van de mooist versierde attracties tijdens Roze Maandag. Hierdoor mochten zij zich Superexploitant 2018 noemen.

LocHal

Kijk je ogen uit in de iconische LocHal en laat je inspireren. Online of offline, werk of privé, bijkletsen of bijspijkeren: alles loopt naadloos in elkaar over. De agenda staat barstensvol: van activiteit tot meetup en expositie. Tilburg heeft er met de LocHal een hotspot bij. Van ‘s morgens tot ‘s avonds staan de deuren open voor iedereen. Of je nu rust zoekt, of juist reuring: je vindt het in de LocHal.

De meest indrukwekkende ruimte in de Spoorzone is gebouw 60: de Locomotiefhal. In deze meer dan achttien meter hoge loods werden locomotieven gerepareerd. Het gebouw uit 1932 bestaat uit drie delen: het rolwagenspoor (60A), de stelplaats (60B) en de ketelreparatiewerkplaats (60C).

Joannes Zwijsen

In het hart van Tilburg, in de levendige omgeving van de Spoorzone, ligt Joannes Zwijsen. Traditioneel geven we ruimte aan het gemeenschapsleven en spiritualiteit. Door deze combinatie is Joannes Zwijsen aantrekkelijk als u van kunst, cultuur en de levendigheid van de stad houdt. 

Bij Joannes Zwijsen kunt u zelfstandig wonen in een van de appartementen. In de afgelopen jaren heeft Joannes Zwijsen zich ontwikkeld tot een huis waarin zowel fraters, zusters als niet-religieuze bewoners zich uitstekend thuis voelen.

Gone In 60 Seconds

Gone In 60 Seconds is één van de vele attracties van kermisexploitant Familie Eckelboom. Er is zelfs een serie, Kermis met de Eckelboompjes, gemaakt door Omroep Gelderland over deze gezellige en kleurrijke familie tijdens het kermisseizoen.

Nostalgische Cakewalk

De nostalgische cakewalk van begin 20e eeuw is de voorloper van de bekende funhouses. Eigenaar. C. Reemer onderhoudt deze attractie nog steeds met veel passie en trots. Een hele leuke attractie voor jong en oud die de afgelopen editie van de Tilburgse Kermis zelfs werd uitgeroepen tot Superexploitant 2018.

Lamberink Reuzenrad

Lamberink Reuzenrad is een internationaal opererend familiebedrijf met een rijke historie in de kermisbranche. De familie kent de branche goed doordat zij zelf jarenlang in binnen- en buitenland hebben rondgereisd met een reuzenrad. In de jaren 80 Jan Lamberink steeds vaker betrokken bij de bouw van reuzenraden om zijn expertise te delen. In 2014 is de familie zelf overgegaan tot het fabriceren en reviseren van reuzenraden. Inmiddels is de firma Lamberink een internationaal begrip en zijn de rezenraden bekend en gewild in de wereld van Leisure en Entertainment.

Poffertjessalon Tinus Beekvelt

Met zijn poffertjessalon trekt Tinus Beekvelt door het gehele land door met zijn verplaatsbare poffertjessalon. Tientallen tafels, enorme kroonluchters aan het plafond, rode 'vloerbedekking' en grote bossen bloemen sieren de salon. Sinds zijn veertiende is Beekvelt te vinden achter de poffertjespannen. Zijn overgrootvader richtte de zaak in 1865 op, zijn opa nam het over, net zoals zijn vader. Tinus' beide zoons én zijn dochter werken bij hem, zij hebben bovendien een eigen kraam.

Kop van Jut

Jacky Bootsma, een jonge ondernemer, is de eigenaar van deze moderne variant van de Kop van Jut. De attractie is zoals je hem kent van vroeger; je slaat met een hamer en het balkje schiet omhoog. Wat de attractie zo speciaal maakt is de mooie en uitzonderlijke decoraties en het feit dat drie verschillende hoogtes bij elkaar staan in één attractie.