Parcours

Deelnemers krijgen de kans om langs en zelfs door kermisattracties van de grootste kermis van de Benelux te lopen. Daarnaast loopt de route ook door de sfeervolle binnenstad van Tilburg en loop je o.a. langs het station, popcentrum 013 en door de boeiende Spoorzone. Het volledige parcours is circa 10 km. Deelnemers kunnen ook kiezen voor de verkorte route van 5 km. Dit hoeft niet van tevoren worden aangegeven maar mag ter plekke besloten worden. Stapsgewijs worden op de pagina en op Facebook de attracties en locaties bekend gemaakt.

  • Start/finish: Wagenmakerij
  • 21 highlights
  • 1 verzorgingspost

In de Wagenmakerij kun je vanaf 9:00 uur jouw startnummer ophalen, vragen stellen, shirt ophalen en je tas achterlaten. Ook finish je hier weer na ongeveer 5 of 10 km. Daar ontvang je jouw verdiende medaille en een lekkere brunch

Klik hier om de parcourskaart in pdf te bekijken

Bayern Rutsch

De eerste attractie is bekend! Vlak na de start volgt een stevige beklimming van de trappen van de Bayern Rutsch. Maar het is de klim waard want daarna staat jou een duizelingwekkende afdaling te wachten! 

Stadsbrouwerij 013

Heb jij het al gehoord? In de Piushaven opent op 16 juni Stadsbrouwerij 013 met speciaalbiertjes als ’N Steekje Los, Mooi De Klos en Op Den Ophef. Tijdens de Kermisrun wordt iedere loper getrakteerd op een verfrissend 013-speciaalbiertje. Stadsbrouwerij 013 laat de sportieve Kermisrunners graag hun eigen gebrouwen bier proeven. Ontdek deze brouwerij met sfeervolle horeca en terras aan de Piushaven. Oh ja, let wel goed op als je naar buiten loopt want de brouwerij ligt dicht bij het water…

Cake Walks

Draaien, springen, blijven staan en verder gaan! We mogen weer twee super gave attracties toevoegen aan ons parcours. Niet één maar twee Cake Walks zul je tegenkomen tijdens je run. Iedere Cake Walk zit vol met obstakels zoals draaiende schijven, bewegende trappen of een vloer die onder je verdwijnt. Hoe ga jij hier doorheen komen?

 

EVE

Centraal in de Tilburgse Spoorzone staat de monumentale Polygonale Loods, het thuis van EVE.
EVE staat voor Eten Voor Eten, een deel van de opbrengst van EVE wordt gedoneerd aan het World Food Programme met als doel jaarlijks minimaal 100.000 maaltijden te doneren. Naast eten en drinken biedt EVE volop mogelijkheden voor ontmoeten, vergaderen en bijzondere events.

013 Poppodium

Wat is een funrun door de binnenstad van Tilburg zonder een bezoek aan 013 Poppodium? Poppodium 013 is hét podium voor pop- en dancecultuur in de ruimste betekenis van het woord. Met meer dan 300 shows per jaar en een bezoekersaantal van 310.000 over 2017 is 013 het grootste poppodium van Nederland. Op een ‘normale’ avond is de Main Stage van 013 Poppodium gevuld met een artiest en duizenden bezoekers, maar op 29 juli heb je de unieke kans om dwars door het gebouw te rennen en selfies te nemen. Dat betekent in ieder geval vliegen over de typische trappen in de grote zaal, maar de rest van de route houden we nog even geheim!

De Boemel 

Volkstheater De Boemel bestaat nog geen vier jaar, maar is nu al een begrip in de Spoorzone en bekend in heel Tilburg en omstreken. Er is altijd iets te doen op het gebied van theater of muziek, vanzelfsprekend onder het genot van een lekker drankje en een hapje.  Wist je bijvoorbeeld dat je er ook kunt trouwen? Een feestje dus om doorheen te lopen. Samen met RAW en De Smederij tovert De Boemel hun binnentuin tussen de locaties in een heuse Biertuin tijdens de Tilburgse Kermis. Dus na de Kermisrun kun je terecht in de Biertuin voor een speciaal biertje onder het genot van live muziek!

Runshop Greg van Hest

Ontmoet een Olympiër tijdens de Kermisrun! Je loopt door de bekendste hardloopwinkel van Tilburg, Runshop Greg van Hest. De winkel van de bekendste hardloper van Tilburg is the place to be voor alles wat met hardlopen te maken heeft. Spot tijdens de run alvast je nieuwe hardloopschoenen of dat toffe shirt voor je volgende loop. Misschien kun je nog wat looptips lospeuteren als je er toch bent!

Bolle

Wie kent Bolle niet? Van de tosti Itske (die nu croque Itske heet), je (studenten)stapavond of van de clip van Guus Meeuwis’ zijn eerste hit: ‘Het is een nacht’. Dat laatste wist je niet? Dan ben je waarschijnlijk jonger dan 35 of geen native Tilburger. Al sinds 1995 is Bolle een populair café voor lunch, terras of goede stapavond. Regelmatig is er live muziek te beluisteren.  Het interieur is wel wat veranderd in de loop der jaren, maar het podium is er nog steeds net als de goede sfeer! We zijn dan ook blij dat we er doorheen mogen lopen tijdens de kermisrun, weer eens een andere café ervaring!

RAW

Ook al zo’n parel in de spoorzone. Tijdens de Kermisrun lopen we met veel plezier door RAW. De ontwikkeling van de Spoorzone heeft veel nieuwe hotspots opgeleverd, RAW kunnen we daar ook zeker onder scharen. Neem de tijd om het hippe interieur in je op te nemen, maar met de drankjes misschien even wachten tot na de finish? Samen met De Boemel en De Smederij tovert RAW hun binnentuin tussen de locaties in een heuse Biertuin tijdens de Tilburgse Kermis. Dus na de Kermisrun kun je terecht in de Biertuin voor een speciaal biertje onder het genot van live muziek!

Woonzorgcentrum Johannes Zwijsen 

De bewoners en medewerkers van Woonzorgcentrum Johannes Zwijsen van Stichting De Wever houden wel van een feestje. Er wordt van alles georganiseerd voor de bewoners op het gebied van sport ( bewoners kunnen de Tour de France op een groot scherm volgen), maar ook veel muziek. En met het enthousiasme van de bewoners en medewerkers zit het ook wel goed. Ze kijken er al naar uit om jullie te ontvangen in hun thuis. Wij vinden het dan ook super dat we door het woonzorgcentrum mogen lopen! Je loopt door de gemeenschappelijke ruimte waar de bewoners jullie opwachten en met gejuich en applaus begeleiden.

Café Brandpunt

Café Brandpunt, traditioneel eetcafé, is al meer dan 35 jaar een begrip op het Piusplein. Regelmatig staan ze hier met de benen buiten, een studentenkroeg pur sang. Op zondagmiddag/avond is de kroeg het domein van hockeyers en voetballers. Zij, veelal in tenue, sluiten de competitiedag af in Brandpunt. Je kunt hier ook terecht voor een weekhap of lekkere lunch, om over de borrelhapjes nog maar niet te spreken! Met de kermisrun mag Brandpunt dan ook niet ontbreken. Misschien kun je nog een dansje wagen tijdens het lopen?

Poseidon Wildwasserbahn

Het is al weken heerlijk warm in Nederland en dat blijft het nog even. Daarom hebben we ''Poseidon Wildwasserbahn'' toegevoegd aan het parcours. Deze wildwaterbaan zal voor verkoeling en voor een heerlijke adrenaline stoot voor de rest van de route zorgen.