Parcours

Als deelnemer krijg je de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van 5 km of 10 km! Tijdens het lopen kun je in het moment het besluit maken om bij de splitsing op het parcours te kiezen voor de 5 km of de 10 km. Dit staat op de splitsing duidelijk aangegeven. Er wordt één tarief gehanteerd voor de inschrijving, ongeacht welke afstand je loopt. De start en de finish van beide routes is op hetzelfde punt. 

Parcours & locaties

  • Start: 013 Poppodium Tilburg
  • Finish: 013 Poppodium Tilburg
  • +/- 22 locaties

Het startpunt bevindt zich bij 013 Poppodium Tilburg. Hier kun je vanaf 08:30 uur jouw startnummer en t-shirt ophalen. Klik hier voor het programma en de tijden voor het ophalen van jouw startnummer. Bekijk hier het parcours van de tweede Tilburgse Kermisrun. Hieronder vind je een overzicht van alle locaties. 

Pathé Tilburg

Of je nu komt voor je eerste afspraakje, omdat je iets te vieren hebt of om gewoon een gezellige avond of dag te hebben met vriendinnen. Het team van Pathé Tilburg ontvangt je op ieder moment van de dag hartelijk in de Pathé bioscoop, op loopafstand van het centrum en goed te combineren met een dagje shoppen of hapje eten! Film beleef je pas echt bij Pathé.

Heroes City XXL

Heroes City is het ultieme funhouse en een attractie die je zeker niet mag overslaan tijdens een bezoek aan de Tilburgse Kermis. Exploitant M. de Vries reist inmiddels al een aantal jaar door verschillende landen met dit spectaculaire loophuis met meerdere verdiepingen waarin je verschillende obstakels tegenkomt. Heroes City is afgelopen jaar zelfs uitgeroepen tot een van de mooist versierde attracties tijdens Roze Maandag. Hierdoor mochten zij zich Superexploitant 2018 noemen.

LocHal

Kijk je ogen uit in de iconische LocHal en laat je inspireren. Online of offline, werk of privé, bijkletsen of bijspijkeren: alles loopt naadloos in elkaar over. De agenda staat barstensvol: van activiteit tot meetup en expositie. Tilburg heeft er met de LocHal een hotspot bij. Van ‘s morgens tot ‘s avonds staan de deuren open voor iedereen. Of je nu rust zoekt, of juist reuring: je vindt het in de LocHal.

De meest indrukwekkende ruimte in de Spoorzone is gebouw 60: de Locomotiefhal. In deze meer dan achttien meter hoge loods werden locomotieven gerepareerd. Het gebouw uit 1932 bestaat uit drie delen: het rolwagenspoor (60A), de stelplaats (60B) en de ketelreparatiewerkplaats (60C).

Joannes Zwijsen

In het hart van Tilburg, in de levendige omgeving van de Spoorzone, ligt Joannes Zwijsen. Traditioneel geven we ruimte aan het gemeenschapsleven en spiritualiteit. Door deze combinatie is Joannes Zwijsen aantrekkelijk als u van kunst, cultuur en de levendigheid van de stad houdt. 

Bij Joannes Zwijsen kunt u zelfstandig wonen in een van de appartementen. In de afgelopen jaren heeft Joannes Zwijsen zich ontwikkeld tot een huis waarin zowel fraters, zusters als niet-religieuze bewoners zich uitstekend thuis voelen.

Gone In 60 Seconds

Gone In 60 Seconds is één van de vele attracties van kermisexploitant Familie Eckelboom. Er is zelfs een serie, Kermis met de Eckelboompjes, gemaakt door Omroep Gelderland over deze gezellige en kleurrijke familie tijdens het kermisseizoen.

Nostalgische Cakewalk

De nostalgische cakewalk van begin 20e eeuw is de voorloper van de bekende funhouses. Eigenaar. C. Reemer onderhoudt deze attractie nog steeds met veel passie en trots. Een hele leuke attractie voor jong en oud die de afgelopen editie van de Tilburgse Kermis zelfs werd uitgeroepen tot Superexploitant 2018.

Lamberink Reuzenrad

Lamberink Reuzenrad is een internationaal opererend familiebedrijf met een rijke historie in de kermisbranche. De familie kent de branche goed doordat zij zelf jarenlang in binnen- en buitenland hebben rondgereisd met een reuzenrad. In de jaren 80 Jan Lamberink steeds vaker betrokken bij de bouw van reuzenraden om zijn expertise te delen. In 2014 is de familie zelf overgegaan tot het fabriceren en reviseren van reuzenraden. Inmiddels is de firma Lamberink een internationaal begrip en zijn de rezenraden bekend en gewild in de wereld van Leisure en Entertainment.

Poffertjessalon Tinus Beekvelt

Met zijn poffertjessalon trekt Tinus Beekvelt door het gehele land door met zijn verplaatsbare poffertjessalon. Tientallen tafels, enorme kroonluchters aan het plafond, rode 'vloerbedekking' en grote bossen bloemen sieren de salon. Sinds zijn veertiende is Beekvelt te vinden achter de poffertjespannen. Zijn overgrootvader richtte de zaak in 1865 op, zijn opa nam het over, net zoals zijn vader. Tinus' beide zoons én zijn dochter werken bij hem, zij hebben bovendien een eigen kraam.

Kop van Jut

Jacky Bootsma, een jonge ondernemer, is de eigenaar van deze moderne variant van de Kop van Jut. De attractie is zoals je hem kent van vroeger; je slaat met een hamer en het balkje schiet omhoog. Wat de attractie zo speciaal maakt is de mooie en uitzonderlijke decoraties en het feit dat drie verschillende hoogtes bij elkaar staan in één attractie.

Duikboot - Bonheur Horeca Groep

Na het succes van Hooggaatie, Royal in the Sky, Dinner in the Sky, Cirque du Bonheur en The Pink Chapel sprint de Bonheur Horeca Groep ditmaal écht in het diepe. Tijdens de Tilburgse Kermis verrijst op de Spoorlaan een grote opblaasbare duikboot: de locatie van een spetterend pop-up restaurant.

Van 19 tot en met 28 juli nemen ze gasten tijdens een avondvullend programma mee op reis in een gele opblaasduikboot. Het pop-up restaurant serveert een viergangendiner. Ze vertrekken vanuit de Tilburgse Piushaven (voorgerecht) naar New York (tussengerecht), Rio de Janeiro (hoofdgerecht) en tot slot meren ze aan in Rome voor het nagerecht. Tijdens de hele reis verzorgen Henrike Brouwer en William Doggen entertainment aan boord, passend bij de verschillende bestemmingen. Een spetterende show!

Doloris - Rooftop Bar

Doloris Rooftop is recent geopend in het oude postkantoor van Tilburg. Op het dakterras heb je een geweldig uitzicht over de stad en kun je in een fantastische ambiance genieten van een hapje en een drankje.

Gastronomic bliss from all over the world awaits. Will you walk the familiair path? Or do you dare to experience the unexplored? Elevate yourself to the Rooftop. Discover head-turning beverages and marvel at the sunset from many different viewpoints. This spot in the heart of Tilburg will make you wander through sensations.

EVE Tilburg

Centraal in de Tilburgse Spoorzone staat de monumentale Polygonale Loods, het thuis van EVE. EVE staat voor Eten Voor Eten, een deel van de opbrengst van EVE wordt gedoneerd aan het World Food Programme met als doel jaarlijks 100.000 maaltijden te doneren. Naast eten en drinken biedt EVE volop mogelijkheden voor ontmoeten, vergaderen en bijzondere events.

PortAgora

PortAgora, KringloopWarenhuis aan het Koningsplein, is aan het parcours toegevoegd. In deze hippe snuffelwinkel kun je tegen de alleraardigste prijzen leuke en gave tweedehands spullen kopen om je huis, je boekenkast, je gereedschapskist, je keukenla en jezelf mee aan te kleden. Tijdens de Tilburgse Kermisrun lopen we niet alleen door de winkel, maar staat jullie er ook nog een leuke verrassing te wachten.

Coolblue

Super gaaf! We nemen je tijdens de Tilburgse Kermisrun mee door Coolblue waar je een reis door de winkel wacht. Coolblue, ooit begonnen als studentenbedrijf. Nu een snelgroeiend e-commercebedrijf met 10 fysieke winkels in Nederland en België. Sinds onze oprichting in 1999 hebben ze maar één doel: jou blij maken. ze geven advies met verstand van zaken en hebben een obsessieve focus op klanttevredenheid. Met meer dan 3.000 Coolblue'ers werken ze keihard om onze klanten te verwonderen.

013 Poppodium Tilburg

Hier gaan we jullie ontvangen! Deze locatie komt jullie vast bekend voor. Hier kun je jouw tas afgeven en krijg je na afloop jouw medaille. 

Live-concerten, dance- en clubavonden, grote festivals als Roadburn en WOO HAH en niet-muzikale programmering: je vindt het allemaal in het vernieuwde 013, het grootste poppodium van Nederland in het hart van Tilburg. 013 is hét podium voor pop- en dancecultuur in de ruimste betekenis van het woord. Voortgekomen uit een fusie tussen de Tilburgse organisaties Noorderligt, Bat Cave en MuziekKantenWinkel opende het poppodium in november 1998 de deuren. Na een korte maar ingrijpende verbouwing heropende 013 in november 2015, groter en toonaangevender dan ooit. 

Raw 013

Dit restaurant ligt op een bijzondere plek in de Spoorzone. Basic, puur, industrieel en rauw; dat is waar RAW voor staat. Kwalitatief goede en simpele gerechten voor een goede prijs. Op 20 juli lopen we over het terras en langs de bar. 

Kamelenrace - Oudsen Kermis

De kamelenrace is een spel waarbij je een bal moet rollen om je kameel (of in sommige gevallen een paard) vooruit te krijgen. Je neemt het hierbij op tegen je tegenstanders naast je (iedereen zit op een rij). De persoon waarvan zijn of haar kameel als eerste de overkant bereikt wint het spel. 

Pop-Up Gamehall

De Pop-Up Gamehall is een onderneming die zich op verschillende locaties ontpopt tot gamehal vol verschillende arcade machines voor een bepaalde tijd. 

Intermezzo Tilburg

Bij Intermezzo Tilburg kun je terecht voor een zelfgemaakte ijscoupe, milkshake of hoorntje met een bolletje ijs. Het ijs van Intermezzo wordt elke dag vers bereid in de salons aan de Heuvelring in Tilburg. Tijdens de Tilburgse Kermisrun openen ze hun deuren voor een kijkje in de nieuwste salon aan de Heuvelring 226 en na de finish krijg je zelfs een munt voor een verkoelende beloning. Met deze munt krijg je je tweede bol namelijk gratis!

Stichting Kermis-Cultuur - Kermis Expo

Al veertien jaar trekt de Stichting Kermis-Cultuur Nederland met haar kermisexpositie vele tienduizenden mensen in het historische Paleis-Raadhuis. Waar buiten het de nostalgische kermis draait, vindt u binnen in het mooie paleis een interessante expositie met veel historisch materiaal en tientallen werkende miniatuur kermisattracties. Dit jaar bestaat de Stichting Kermis-Cultuur 25 jaar. Dat wordt gevierd door in de expositie extra aandacht te schenken aan de oudste kermisattractie 'De mallemolen'. Er staan daarom dit keer vele prachtige miniaturen van draai- en zweefmolens.

Eurocoaster

De Eurocoaster is een spectaculaire hangende achtbaan. De eigenaar is C. Buwaldi die tevens eigenaar is van een heel scala aan achtbanen en aanverwante attracties. Je kunt de Eurocoaster vinden op het Spoorplein. Ben jij er klaar voor? 

Tilburgse Kermisrun gaat niet door in 2021

De organisatie heeft besloten dat de Tilburgse Kermisrun dit jaar niet doorgaat in verband met de onzekere ontwikkelingen rondom COVID-19 (het coronavirus). De inschrijving was nog niet geopend.

Lees meer